Uutisia

Huomio kaikki Palstaviljelijät! Tulkaahan JOULUPUUROLLE ke 13.12.2017 klo 17-19.

Tarjolla on puuroa ja pipareita ja tietysti kahvit päälle. Tiedossa myös hunajamaistiaisia   ja Tiina T. laulattaa joululauluja. Kaikki isot ja pienet palstaviljelijät tervetuloa!

Puuron meille tarjoaa Porvoon Yhteinen Keittiö -hanke omissa tiloissaan Gammelbackan Hyvinvointikeskuksessa, Tornipolku 10. Tervetuloa!

Henkilön Ulla Juselius kuva.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Porvoon Palstaviljelijät ry - Borgå Fritidsodlare rf päätti syyskokouksessaan 2017 mm. seuraavaa:
 
- yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Sija Collanus. Hallituksessa jatkavat Ulla Juselius (tiedottaja) ja Tiina Tolonen (sihteeri), samoin kuin kunniajäsen Timo Lumijärvi varajäsenenä. Hallituksessa jatkavat vuodelle 2018 Matti Valkeavirta (vpj), Ann-Mari Hoffren ja Pirjo Kinnunen (taloudenhoitaja). 
 
- yhdistyksen jäsenmaksu ja palstamaksut säilytetään entisellä tasolla:
  • Jäsenmaksu: 20 euroa/vuosi
  • Viljelypalstojen vuokrat: yksivuotinen palsta 20 euroa/vuosi ja monivuotinen palsta 60 euroa/neljän vuoden jakso

- palstavalvalvojiksi valittiin: Pirkko Kivivuori (Linnamäki), Pirkko Liimatainen (Kevätkumpu), Seppo Kinnunen (Gammelbacka) ja Ulla Juselius (Kokonhalli).

- yhdistyksen perinteinen joulupuuro järjestetään tänäkin vuonna. Aika, paikka ja lisätiedot julkistetaan myöhemmin.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
SYYSKOKOUS

Porvoon Palstaviljelijät ry:n syyskokous pidetään ke 25.10.2017 klo 18:00 Omenamäen palvelukeskuksen (Tulliportinkatu 4) kokoushuone Silvassa.

Toivomme mukaan mahdollisimman monta viljelijää. Tule rohkeasti tutustumaan! Kaipaamme hallitukseen erityisesti jonkun pitämään Kevätkummun palsta-asioista huolta.

Klikkaa ja katso tästä kokouksen esityslista.

Tervetuloa!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

PALSTOJEN SIIVOUSTALKOOT

Palsta-alueiden siivoustalkoot pidetään la 14.10.2017 klo 10-12. Yksivuotiset palstat käännetään tämän tilaisuuden jälkeen kaupungin toimesta sään salliessa, joten kaikki kepit, viljelytarvikkeet, työkalut, lavakaulukset yms pitää poistaa. Kaupunki on luvannut viedä roskat pois ja toivoi ennakkolajittelua. Laitetaan ainakin puut, metallit, maatuvat ja muovit omiin kasoihinsa. Palstavalvojat ovat talkoissa mukana. 

Linnamäen palstoilla vajassa tavaroitaan säilyttävien ja monivuotisien viljelijöiden on syytä huomioida rotat. Omakotialueen eräältä tontilta on lähtenyt rottayhteisö liikkeelle. Yritetään pitää rotat pois talvehtimasta hoitamalla harsot ja ruoka-aineet pois palstoilta ja vajasta. Ongelma on toivottavasti vain lyhytkestoinen. Vaja on melko täynnä. Tutki tavarasi ja mieti säilytätkö kierrätykseen menevää tavaraa suotta. Vajan ulkopuolella voi myös säilyttää joitain tilaa vieviä tavaroita kuten muovisia vihanneslaatikoita.

Terveisin, hallitus

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
sadonkorjuuSADONKORJUUJUHLAT koko perheelle la 2.9. klo 14-18

Nyt on tiedossa mukava päivä koko perheelle ! Syyskuun ensimmäisenä lauantaina vietetään Sadonkorjuujuhlaa Gammelbackan kasvimaa-alueella Niittypolulla klo 14-18.

Ohjelma alkaa kello 14, jolloin ipanoilla on tunnin ajan mahdollisuus kokeilla poniratsastusta kahden euron “satulamaksulla”. Trubaduuri Juha Peltomaa ilahduttaa lauluillaan sekä lapsia että aikuisia. Päivän mittaan kuullaan myös Kamppulakuoron musisointia.

Tarjolla on Sadonkorjuusoppaa sekä maistiaisia eri maista. Ruuat tarjoaa
 Porvoon yhteinen keittiö -hanke.

Ohjelman ja ruokailun lomassa voi halutessaan tutustua kasvimaatoimintaan ja Perheiden Puutarhakerhon palstoihin. Kasvimaalla on ollut ensimmäistä kesää myös mehiläispesä, joten makeaa hunaja-asiaakin on tiedossa.

Maukkaan tapahtuman ruokineen tarjoaa Porvoon yhteinen keittiö -hanke yhdessä Porvoon Palstaviljelijät ry:n ja Perheiden Puutarhakerhon kanssa.

Tule ja ota mukaan ripaus iloista mieltä! Muista pukeutua sään mukaisesti, alueella on telttakatos ruokailua varten. Tervetuloa koko perheen, kavereitten tai vaikka naapureitten kanssa!

- - - 

Yhdistyksen uusi nimi Porvoon Palstaviljelijät ry - Borgå Fritidsodlare rf on otettu käyttöön kesäkuussa 2017. Samalla yhdistys on julkaissut tämän uuden nettisivuston www.porvoonpalstaviljelijat.fi Sivustoa kehitetään ja otamme mielellämme vastaan kommentteja ja toivomuksia sisällöstä ym. Palautetta voi antaa yhdistyksen tiedottajalle ulla.juselius@espressomedia.fi 

- - - 

Palstaviljelyä Porvoossa & Perheiden Puutarha