Kuvat: Markku Pihlaja

Perheiden Puutarhakerho

Perheiden Puutarhakerhossa opitaan kevään ja kesän aikana puutarhan hoidon perusteita. Kerhon toiminnan tavoitteena on tukea lasten ja perheiden hyvinvointia ja syventää suhdetta luontoon. Puutarhaa hoitaessa myös kestävän kehityksen ekologiset, sosiaaliset ja taloudelliset näkökulmat nousevat esille käytännössä. Kerho kokoontuu kesän mittaan joustavasti 1-2 kertaa viikossa, juhannuksen tienoilla pidetään pieni loma. Mukaan mahtuu noin 20 perhettä.

Puutarhuri ohjaa perheitä viljelytyössä ja kerho-ohjaaja toteuttaa lapsille suunnattua luonto- ja puutarha-aiheista oheistoimintaa. Yhdessä kasvatetaan mm. salaatteja, porkkanoita, mansikoita ja paljon muuta värikästä popsittavaa. Loppukesällä pidetään Kokkikerho, joka antaa mukavia vinkkejä sadon monipuoliseksi hyödyntämiseksi. Satoa korjataan pitkin kesää ja alkusyksyllä vietetään yhteistä sadonkorjuujuhlaa.

Puutarhakerhon toiminnan järjestää Porvoon Palstaviljelijät ry yhdessä MLL Uusi Porvoon ja Porvoon suomalaisen seurakunnan kanssa.  Kerhomaksu on 40 €, muita kuluja osallistumisesta ei perheelle tule. Satokauden alettua kerholaiset saavat itse viljeltyä satoa myös kotiin vietäväksi.

Perheiden Puutarhakerho kokoontuu Niittypolun palsta-alueella (Gammelbackassa). ILMOITTAUDU NYT MUKAAN TÄSTÄ LINKISTÄ! 

Lisätietoa Perheiden Puutarhakerhon toiminnasta:
Seppo Kinnunen, perheiden.puutarha@gmail.com, 050 367 34 44

Ilmoittaudu mukaan tästä: Perheiden Puutarhakerho

KLIKKAA JA LUE TÄÄLTÄ KIVA JUTTU SADONKORJUUJUHLISTA!