Kaipaatko elämääsi väriä ja mukavaa tekemistä?

Porvoon Palstaviljelijät ry vuokraa jäsenilleen palstoja neljältä eri alueelta, jotka sijaitsevat Linnamäellä, Pääskypellolla (Kokonhallin takana), Niittypolulla (Gammelbackassa) ja Skaftkärrissä (Kevätkummussa). Tervetuloa mukaan itsekseen, perheen kera tai kaveriporukalla!

PALSTAT SIJAITSEVAT:

  • Pääskypellon palsta-alue (Kokonhallin takana), katso kartta HUOM! Pääskypello aluetta voidaan viljellä enää vain vuosina 2022-2023. Porvoon kaupunki osoittaa yhdistyksellemme uuden, korvaavan viljelyalueen myöhemmin ja tiedotamme asiasta heti, kun saamme lisätietoa. 
  • Linnamäenpalsta-alue (vedenottamon lähellä), Linnamäki 1, 2 ja 3, katso kartta
  • Niittypolun palsta-alue (Gammelbackassa, pienvenesatamatien / Niittypolun varrella), katso kartta
  • Skaftkärrin palsta-alue (Kevätkumpu/Skaftkärr, Sammontien päässä), katso kartta. HUOM! Nykyinen Sammontien palsta-alue on käytössä vain kesän 2022 ajan. Sen jälkeen palsta-alue siirtyy Kevätlaaksonniityn/Kevätrinteen tienoille, tarkempia tietoja annetaan sitä mukaa kuin saamme niitä Porvoon kaupungilta.

Palstoja vuokrataan vain yhdistyksen jäsenille. Jäsenmaksu vuonna 2022 on 20 €

PALSTAVUOKRAT 2022:

  • 1-vuotinen palsta 20 € / vuosi + jäsenmaksu 20 € /vuosi
  • monivuotinen palsta 60 € / 4 vuotta + jäsenmaksu 20 €/vuosi

Nykyisten viljelijöiden on maksettava jäsenmaksu ja palstamaksu (monivuotiset siinä tapauksessa, että uusi 4-vuotiskausi on alkamassa) aina maaliskuun viimeiseen päivään mennessä, mikäli he haluavat jatkaa samalla palstalla. Mikäli maksua EI OLE MAKSETTU AJOISSA, palsta vapautuu seuraavalle viljelijälle.

Tule mukaan palstaviljelijäksi täyttämällä jäsenlomake sivulla ”Liity jäseneksi”.

Palstoilla tulee noudattaa Porvoon kaupungin järjestyssääntöjä. Jokainen viljelijä on velvollinen pitämään palstansa siistinä ja huolehtimaan roskien poistosta. Palstojen järjestyssäännöt voi lukea ja tulostaa täältä:
Järjestyssäännöt suomeksi
Järjestyssäännöt englanniksi/General rules of the allotment garden
Järjestyssäännöt ruotsiksi/Regler för området med odlingslotter

PALSTA-ALUEIDEN YHTEYSHENKILÖT:
Linnamäki: Seija Latvala, sei.latvala@gmail.com,  040-5129707
Niittypolku (Gammelbacka): Silja Collanus, silja.collanus@gmail.com, 0400 710 402
Skaftkärr (Kevätkumpu): Eva Ranta, eva.ranta@gmail.com, 040 594 7166
Pääskypelto (Kokonhalli): Ulla Juselius, ulla.juselius@espressomedia.fi, 040 583 7808

USEIN KYSYTTYÄ:

Palstojen koot:
Palstat ovat kooltaan vähintään puolen aarin eli noin 7 m x 7 m kokoisia. 
Porvoon kaupungin kuntatekniikan mukaan palstojen koot vaihtelevat, koska peltojen muodot myös vaihtelevat. Porvoon entisen maalaiskunnan ja kaupungin palstakoot olivat aikoinaan eri kokoisia ja muotoisia. Kuntaliitoksen jälkeen kokoja yritettiin yhtenäistää, mutta mittaus oli käytännössä mahdotonta, ja joitakin rivejä piti jopa jättää pois tilanpuutteen takia. Kaikki palstat, koosta riippumatta,  ovat samanhintaisia. 

Palstan käyttöönotto / uudet viljelijät:
Yksivuotisten palstojen viljelijät ja uudet monivuotisten palstojen viljelijät voivat ottaa palstansa (sekä yksi- että monivuotiset) käyttöön vasta sitten, kun alueet merkitty ja äestetty (maa muokattu) Porvoon kaupungin toimesta. Näille palstoille EI saa viedä mitään tavaroita, aitoja tms. ennen alueen muokkausta ja merkkausta! 

Palstat on otettava käyttöön ja viljelyyn toukokuun loppuun mennessä. Mikäli palstaa ei ole otettu viljelykäyttöön ajallaan, se voidaan siirtää seuraavalle viljelijälle! 

Nykyisten viljelijöiden on maksettava sekä vuotuinen jäsenmaksunsa että palstavuokransa kuluvan vuoden MAALISKUUN loppuun mennessä. Mikäli maksuja ei ole maksettu, palstat siirtyvät seuraaville viljelijöille. 

Jäsenmaksun ja palstavuokrien maksut suoritetaan Porvoon Palstaviljelijät ry – Borgå Fritidsodlare rf:n tilille Aktia Porvoo FI7340550012611956. Maksujen eräpäivä nykyisillä viljelijöillä vuosittain 31.3. mennessä, uusilla 14 vrk:n kuluessa palstan numeron saamisen jälkeen. TÄRKEÄÄ! Kirjoita viestikenttään oma nimesi, viljelyalueen nimi, ja maksamasi palstan numero.

Roskat ja siisteys:
Jokainen viljelijä itse on velvollinen huolehtimaan alueensa siisteydestä ja viemään mm. muovijättteet ym. roskat pois alueelta. Palsta-alueilla ei ole yhdistyksen tai kaupungin roska-astioita. Yhdistys voi tarvittaessa antaa viljelijöille kehtouksia laiminlyöntien korjaamiseksi. Kehotuksen noudattamatta jättäminen voi johtaa viljelypalstan menetykseen. Olemme mukana rakentamassa yhteistä viihtyisää ja siistiä kaupunkikuvaa!

Veden avaus keväisin ja sulkeminen syksyisin:
Porvoon Vesi ja Porvoon kaupunki huolehtivat vesijohtojen avaamisesta ja sulkemisesta kausittain. Vedet avataan yleensä äitienäivän tienoilla ja suljetaan lokakuun alussa. Säät sekä putkiston kunto, jäätyminen/sulaminen ym. vaikuttavat aikatauluihin. 

Ilmoitamme täällä nettisivuillamme sekä yhdistyksen Facebook-ryhmässä (Palstaviljelyä Porvoossa) heti, kun saamme tiedot palstojen muokkaus- ja merkkausaikatauluista sekä vesijohtojen avaus- ja sulkemispäivistä